Блокада підприємства на Сумщині обернулася економічним колапсом для громади

11.05.2019

Блокада Rostok-Holding Group на Глухівщині обернулася справжнім економічним колапсом для місцевих громад. Про це повідомляє прес-служба агрохолдингу.

Раніше люди мали гідну заробітну плату, власники земельних паїв — вчасні виплати за свої землі, а соціальна сфера населених пунктів — відчутну фінансову підтримку. Що ж люди мають тепер? Усі рахунки Rostok-Holding Group заблоковані з подачі нових управлінців від ТОВ «АЙ ЕНД Ю ГРУП ЮКРЕЙН», призначених АРМА, тож виплата компанією заробітної плати, орендна плата за паї, сплата податків призупинена.

Нові ж управлінці, схоже, не переймаються даним питанням. Майбутнє 2000 працівників, а разом з сім’ями це 10 000 людей, під загрозою. Люди сидять без роботи, без куска хліба. Робітники Глухівського елеватору бойкотують.

Анонімно один із співробітників підприємства журналістам повідомив, що раз на місяць робочі збираються у конторі, аби повідомити керівництву про бойкот. Пов’язані такі заходи із невиплатою заробітної плати. Керівництво кормить людей обіцянками про сплату грошей після відгрузки вагонів з торішнім урожаєм, проте вагони відгружаються, глухівчани працюють, а грошей так і не отримують.

Люди звертались в Управління Держпраці в Сумській області зі скаргами, приїзжав інспектор, неодноразово виписував штраф, проте такі міри не діють, штрафи сплачуються, зарплати – ні. Ситуація зі зміною керівництва підприємства викликає невдоволення робітників, люди вже втомились жалітись і писати скарги.

Реалії 2019 року пригнічують. Посівна не розпочата. Підприємство Rostok-Holding Group не готове до сезону-2019. Керівництво компанії шукає варіанти, аби люди таки вийшли в поле і засіяли благодатну родючу українську землю.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: