На Сумщині жінка виявила радіацію у котлетах

12.05.2019

Не все те гарно, що блищить, як мовить поговірка, і не все те, що дорого коштує, гарантує безпеку здоров’ю. Глухівчанка  Валентина розповіла історію невдалої покупки:

«Оце читаю я про показники радіаційного фону на Глухівщині і згадую свій досвід вимірювання. Набридло готувати на дешевій старенькій сковорідці, от і вирішила прикупити дорогу тефлонову, аби добре на ній смажились улюблені котлетки. І дарма, що купувала у звичайному глухівському магазині, дарма, що чек не дали. Головне, що сковорідка поселилась на моїй кухні і справно цілий місяць виконувала свої обов’язки. Та одного дня в гості завітала знайома і принесла з собою чудернацький пристрій, що вимірює хвилі радіаційного випромінювання. І тільки вона увійшла у двері квартири, як апарат почав верещати і блимати. У цей час на кухні смажились котлетки.

Піднісши до сковорідки чудо-пристрій я ледве не впала від жаху. При нормі у 0,15, він показував значно завищені показники і цифра тільки росла аж до відмітки у 3,5. Я не на жарт перелякалась. Виникло бажання геть викинути і сковороду, і котлети. Навіть коли сковорода остигла і прибор показав 0,9. Хазяйка пристрою засумнівалась у правильності показників.

Аби отримати достовірні дані іще два дні ми вимірювали фон у моїй квартирі, потім у її будинку, тоді на вулиці. До речі у її будинку з умовним косметичним ремонтом часів Радянського Союзу показник не перевищував цифру 0,4, на вулиці він піднімався до відмітки 0,7. Моя тефлонова сковорідка чекає вироку. Куди мені її подіти?»

https://hlukhiv.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: