Як у Сумах святкуватимуть День Європи

14.05.2019

Цими вихідними, 18 та 19 травня, у Сумах проходитиме масштабне святкування Дня Європи.

Основні заходи відбудуться в суботу – 18 травня. Цього дня сумчан дивуватимуть цікавими інтерактивними, мистецькими та арт-майданчиками. Гості святкування зможуть взяти участь у майстер-класах волонтерів Європейського корпусу солідарності та концертних програмах, зробити «селфі» біля тематичних локацій, переглянути презентацію національних меншин та земляцтв іноземних студентів, скуштувати страви національних кухонь.

«Новинкою святкування стане флеш-моб «Еко-Сумки для Еко-Сум». Тож об 11:00 запрошуємо охочих прийти на майдан Незалежності і долучитися до заходу покликаного популяризувати захист довкілля», – сказала на брифінгу в мерії представник ГО «Центр євроініціатив» Лариса Кондратенко.

Цим святкові заходи не обмежаться, традиційно відбудеться фестиваль «Ніч музеїв», який вже встиг полюбитися містянам.

Наступного дня, 19 травня в міському парку культури та відпочинку ім. Кожедуба відбудеться інтелектуальна спортивно-розважальна гра «Єврофутквест». Цього ж дня біля Альтанки, пам’ятникау цукру та ТРЦ «Мануфактура» свою творчість сумчанам даруватимуть «вуличні» музиканти.

Окрім цього, 15 травня в навчальних закладах міста пройде онлайн-урок до Дня Європи для старшокласників «Євроінтеграція – це цікаво!». А 16 травня, в рамках відзначення Дня Європи, в Конгрес-центрі СумДУ для усіх охочих пройде захід під назвою День кар’єри ЄС «Працюй за європейськими стандартами!», де сумчани матимуть можливість долучитись до панельної дискусії «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз?», тренінгу зі складання резюме, публічної презентації та інших soft skills, поспілкуватися з фахівцями українських та європейських компаній, дізнатися про можливості навчання, стажування та роботи за кордоном.

Заходи до Дня Європи

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: