20-річного шосткинця із бурхливим кримінальним минулим засудили на 4 роки

14.05.2019

Шосткинською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 20-річного жителя м. Шостка, який скоїв низку злочинів. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 186 (грабіж) та ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Зокрема встановлено, що молодик 26 травня 2018 року близько 1 години ночі підійшов разом зі своїми знайомими до гуртожитку в м. Шостка. Там він побачив двох незнайомих йому людей. Після нетривалої розмови обвинувачений завдав удар ногою в область голови одному з присутніх, а після того, як потерпілий впав без свідомості, забрав у нього з кишені мобільний телефон і пішов з місця події.

У суді обвинувачений пояснив, що в такий спосіб намагався відновити справедливість. Як з’ясувалось, напередодні увечері його знайома робила в цьому гуртожитку масаж клієнту. Зі слів жінки, після закінчення масажу чоловік з нею не розрахувався, більш того, він її домагався. Про вказаний факт вона повідомила своєму співмешканцю, сину та обвинуваченому. І вони всі разом пішли до гуртожитку, щоб розібратись з тим чоловіком. Жінка вказала на одного з чоловіків, який проходив біля гуртожитку, зазначивши, що він знайомий того, кому вона робила масаж. Обвинувачений пішов з ним поспілкуватись, при цьому він вирішив, що це саме той чоловік, який не розрахувався за масаж. Тому він його ударив та забрав мобільний телефон.

«Разом з тим, обвинувачений не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців. На його рахунку два грабежі та шахрайство. У 2017 році він виривав з рук необачних осіб мобільні телефони та тікав з місця події. А одного разу він підійшов до неповнолітнього та попросив у нього мобільний телефон, щоб зробити важливий телефонний дзвінок. У цей час самого хлопчика юнак відправив на залізничний вокзал, де нібито стояла його знайома. Неповнолітній виконав прохання, однак на вокзалі він нікого не знайшов, а коли повернувся, то зрозумів, що його ошукали», — розповів прокурор Шосткинської місцевої прокуратури Дмитро Пономаренко.

За вироками Шосткинського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до 4 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: