Коли сумчани отримають гроші на пільгову оплату ЖКГ?

14.05.2019

Надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі буде застосовуватися з 1 жовтня. Про це повідомив міністр соцполітики Андрій Рева. Розрахунки суми пільг будуть проводитися в єдиному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП), тому передбачено внесення до ЄДАРП інформації про педагогічних, медичних працівників і т.д. у сільській місцевості, мають право на відповідні пільги, на підставі відомостей установ і організацій, в яких вони працюють.

Передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова. Пільги надаватимуться в грошовій безготівковій формі через «Ощадбанк» аналогічно грошовій безготівковій формі надання житлових субсидій.

За заявою пільговика надання пільги може проводитися у готівковій формі — шляхом перерахування коштів на поточний рахунок в «Ощадбанку», відкритий пільговиком. Реквізити рахунку повинні бути вказані в заяві.

Якщо у пільговика, який буде отримувати пільги в готівковій формі, виникне заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, пільга надаватиметься йому з наступного місяця в грошовій безготівковій формі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: