На Сумщині промишляє шахрай-гіпнотизер

15.05.2019

Вчора вдень до 80-річної жительки села Чеберяки Роменського району, яка разом зі своїм чоловіком знаходилася вдома, завітав невідомий.

Прибулий заявив, що нібито роздає по шістсот гривень кожному, хто брав участь у щойно минулих виборах і голосував за одного з кандидатів у Президенти. Проте за секунду змінив тему розмови і, звернувшись до господаря, попрохав його взяти відро та принести холодної води з криниці, аби залити в систему охолодження двигуна машини, на якій нібито приїхав. Щойно старенький вийшов із відром з будинку, як чоловік, звернувся до пенсіонерки з проханням розміняти велику купюру, при цьому навіть не показавши її. 

«Я наче під гіпнозом дістала зі схованки 1800 гривен своїх заощаджень і віддала їх у руки зловмисникові, — розповідає поліцейському літня господиня. – А той, розвернувшись із моїми ж грошима в руці, вийшов геть із хати». 

Коли ж одурена жінка опам’яталася, зловмисника вже й слід прохолов. Тож подружжю пенсіонерів довелося звертатися до поліції з заявою про злочин. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисникові, у разі затримання, може загрожувати штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: