Сумського слідчого, якого обвинувачують у хабарництві, поновили на роботі

15.05.2019

Таке рішення 2 травня прийняв суддя Сумського окружного адміністративного суду Сергій Воловик. Йдеться про слідчого Краснопільського відділу поліції Володимира Гетьмана, якого прокуратура обвинувачує у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за непритягнення до кримінальної відповідальності неповнолітньої особи.

Разом із ним обвинувачують у хабарництві іще одного слідчого з Краснопілля – Сергія Монастирьова. (До слова, останнього судять і за наїзд на дівчину на пішохідному переході. Ба більше, патрульні тоді склали на нього протокол за відмову від освідування на стан сп’яніння. Але в суді він уникнув відповідальності за це, бо «в протоколі не в повній мірі були викладені обставини правопорушення».  Сергій Монастирьов зараз теж поновлюється на службі в поліції через Сумський окружний адміністративний суд. Розгляд його позову призначений на 21 травня.

Що ж стосується Володимира Гетьмана, якого суд вже поновив на роботі в органах поліції, на переконання суду, «сам факт вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, не може бути беззаперечним та достатнім доказом вчинення порушення яке інкримінується, а також не може свідчити про порушення службової дисципліни».

Окрім факту притягнення до кримінальної відповідальності Володимира Гетьмана, за висновком службового розслідування стосовно нього було встановлено  і неналежне виконання обов`язків під час розслідування десяти кримінальних проваджень,  а саме однотипний, поверховий, без уточнених та деталізованих запитань допит слідчих, не проведення жодної слідчої дії. На це в рішенні судді Воловика зазначено, що слідчий Гетьман не був у тих провадження старшим слідчим, а лише входив до складу групи слідчих, доказів же того, що він не виконав належним чином вказівки старших суду надані не були.

«За наведених обставин, суд робить висновок, що твердження ГУНП в Сумській області про неналежне виконання Позивачем своїх посадових обов`язків під час здійснення досудового розслідування по кримінальним провадженням  є недоведеним, у зв`язку з чим, ця обставина не може свідчити про порушення службової дисципліни та бути підставою для застосування дисциплінарного стягнення».

Тож суд вирішив визнати протиправним та скасувати Наказ Головного управління Національної поліції в Сумській області в частині застосування до Володимира Гетьмана дисциплінарного стягненння у вигляді звільнення зі служби в поліції.  У ГУНП є 30 днів на оскарження цього рішення.

Стосовно притягнення цього слідчого до кримінальної відповідальності за хабарництво судове засідання у цій справі призначене на 6 червня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: