Латвійська компанія поскаржилася послу Латвії в Україні на дії Сумської митниці

16.05.2019

Від дій посадових осіб Сумської митниці щодо блокування автомобілів та митного оформлення вантажів ряду підприємств, що імпортують тканини, постраждала латвійська компанія.

Про це заявив заступник директора OOO «LBTEX» (Рига, Латвія) Валерій Єрьомін у листі Надзвичайному і Повноважному Послу Латвійської Республіки в Україні Юрісу Пойкансу.

«Ми змушені звернутися до Вас за допомогою для припинення незаконних дій співробітниками Генеральної прокуратури України та оперативними співробітниками ГУ БКОЗ СБ України, зокрема слідчим Генеральної прокуратури України Терещенка, прокурором Генеральної прокуратури України Даничем та співробітником СБУ Нестренком», – стверджує в листі Єрьомін.

За даними підприємця, між ТОВ «LBTEX» (Латвія, Рига) і ТОВ «ВУЛТЕКС-С» (Суми, Україна) укладено зовнішньоекономічний контракт. І саме на митному посту «Центральний» в Сумах повинні проводитися митні формальності для завершення митного оформлення товарів. Право власності на товар переходить від продавця до покупця з моменту митного оформлення товару в Україні.

За словами Єрьоміна, 14 травня 2019 року на митному терміналі почали відбуватися незаконні слідчі дії, зокрема, вилучення товарів, які належать ТОВ «LBTEX».

«Нашим представником в місті Суми подано відповідну заяву про злочин, скоєний вищезазначеними службовими особами, яку зареєстровано в Сумському міському відділі поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області. Попередні збитки, завдані незаконними діями співробітників правоохоронних органів, становить 4,362 мільйона гривень», – додав Єрьомін.

У компанії вважають, що чиновники силових структур перевищують свої службові повноваження та безпідставно вилучають товар, призначений для ТОВ «ВУЛТЕКС-С», який належить ТОВ «LBTEX».

«Просимо дипломатичного втручання в явно незаконні дії співробітників Генеральної прокуратури України та ГУ БКОЗ СБ України, які завдають нашому підприємству збиток і роблять економічно невигідним подальшу співпрацю з підприємствами України», – наголошується в листі.

Як повідомлялося раніше, Сумська митниця, СБУ і ГПУ блокують роботу імпортерів, які ввозять тканини для потреб української армії. Сума завданих збитків уже сягнула 1 мільйон гривень.

У компанії заявили, що півтори сотні працівників Сумської ткацької фабрики готуються оголосити безстроковий страйк через те, що місцева митниця блокує поставки сировини для виробництва їхньої продукції.

zik.ua

Читайте також: Зеленскому рассказали о давлении Сумской таможни на бизнес

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: