Оприлюднили зарплати керівників санстанцій Сумщини

17.05.2019

Шосткинський журналіст В’ячеслав Павленко у Фейсбуці оприлюднив відповідь на запит із Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» (колишня санепідемстанція) про розмір заробітних плат її керівників.

«ЗАРПЛАТИ В КОЛИШНІЙ САНСТАНЦІЇ ВРАЖАЮТЬ

Отримав відповідь з Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» (відокремлений підрозділ якого в Шостці очолює Ірина ХАМІЦЕВИЧ) на вимогу представника уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про розмір заробітних плат керівників цієї установи.

Раніше це була обласна СЕС.

Запитаєте, чому саме на вимогу представника Уповноваженого? Тому що на мій журналістський запит інформацію не надали, у зв’язку з чим я звернувся до Уповноваженого та до поліції.

Уповноважений, як бачите, відреагував, внаслідок чого мені надіслали відповідь.

Поліція спочатку не відреагувала, але після мого звернення до суду, Сумський відділ поліції вніс відомості до ЄРДР (порушив кримінальну справу за перешкоджання журналісту). Зараз здійснюється досудове розслідування.

Вивчивши надані мені матеріали здивувався від того, що Ірина ХАМІЦЕВИЧ майже на рівні отримує заробітну плату з керівником обласної установи.

Для порівняння наводжу цифри: у червні 2018 Ірина ХАМІЦЕВИЧ отримала 20610, 58 грн., у грудні – 19670, 68 грн., у березні 2019 ще більше – 24464,39 грн.

Її керівник в Сумах, Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ за червень 2018 отримав 24 094,86 грн., у грудні – 21 671,69 грн., у березні 2019 – 21 891,80 грн.

Водночас, керівник відокремленого підрозділу в Охтирці за цей період отримав 8500,00 грн, 12354,08 грн. та 9308,00 грн. відповідно.

Від працівників відокремленого підрозділу в Шостці дізнався, що їх зарплати приблизно на рівні мінімальної.

Може Ірина ХАМІЦЕВИЧ, як керівник, виконує якусь досить складну роботу? Якщо ні, чому тоді така суттєва різниця, майже між керівниками відокремлених підрозділів в області?

Чекаю, що відповідь на це питання надасть керівництво обласної установи», — написав журналіст.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: