Механік ЦРЛ очолив ЖЕК на Сумщині

19.05.2019

З 7 травня на посаду начальника виробничого житлового ремонтно-експлуатаційного комунального підприємства у Глухові призначений 49-річний колишній механік ЦРЛ Олександр Стецюк. Опікуватись міським жеком він буде мінімум 7 місяців, бо підписав контракт тільки до кінця року.

  – Олександре Михайловичу, розкажіть коротко про себе.

– Народився я в Новосибірську в сім’ї військового. До Глухова переїхали в 1975 році. Навчався в школі №3. Потім – у Глухівському педінституті на загальнотехнічному факультеті. Працював три роки на шосткинському заводі «Свема» інженером відділу постачання та збуту. У 1995-му, як і багато земляків, зайнявся підприємництвом. Спочатку – торгівлею, потім протягом 15 років були автобусні перевезення. До речі, техніка – це моя слабкість, усе життя нею захоплю­юсь. Після 2014 року підприємництво почало затухати. Влаштувався механіком у Глухівську ЦРЛ.

  – Хто запропонував очолити жек?

– Олена Демішева. Над цією пропозицією думав місяць, вагався, бо на плечі лягає велика відповідальність. Але мене підтримала сім’я, тому погодився спробувати.

  – Як можете оцінити стан підприємства, яке прийняли? Містянам цікаво знати, чи впевнено стоїть на ногах одне з небагатьох комунальних підприємств.

– Я б сказав, що жек не просто в складній ситуації, там все набагато гірше за погано. Підприємство в занедбаному стані, в нього нема нормальної роботи. Я не знаю, з яких причин жек програвав усі тендери, але так склалось, що свій ресурс сьогодні не використовуємо, а відповідно – не заробляємо достатньо коштів.

  – Скільки людей працює, скільки будинків обслуговуєте та яку техніку маєте?

– На підприємстві працює 20 чоловік. Є 2 маляри, 3 двірники, водій, тракторист, столяр, покрівельник та ін. Обслуговуємо 27 багатоквартирних будинків, а на днях до нас попросився ще один – по вул. Ціолковського, 6.

  – Як вважаєте, чи може комунальний ЖЕК скласти конкуренцію приватному «Зеленбуду»? 

– Думаю, що в деяких сферах ми можемо бути не гірші. Наприклад, я вивчаю питання прибирання вулиць міста. Це жек може забезпечити. Якщо буду працювати в наступному році, то обов’язково братимемо участь у тендері. Для того, щоб підприємство розвивалось, треба, перш за все, обсяги роботи. Ну і, звичайно, техніка.

  – А яка вона в вас сьогодні?

– Майже вся застаріла. У нас є два сміттєвози, невеличкий трактор та екскаватор, який зараз не на ходу. Повернулася з ремонту вишка, і на наступному тижні плануємо вже задіяти її в роботу. Але автопарк треба оновлювати та поповнювати.

  – Чи правда, що лікарня передає вам на баланс трактор?

– Так, це правда, і не один: екскаватор ЮМЗ і Т-40. Так як я працював останні роки в лікарні механіком, то знаю, що особливої роботи для цієї техніки там нема. А якщо її передадуть у ЖЕК, то зможемо використовувати трактори для всього міста. Лікарню, звичайно ж, не залишимо без обслуговування.

  – Років два, як Глухову одна грантова організація передала тріскоріз, який віддали саме жеку. Ми свого часу писали запит, чому ця техніка використовується дуже мало і неефективно. Невже в місті мало дерев обрізається чи гілок нема? Чи маєте ви якісь види?

– Буквально на днях розмовляли з керівництвом Заруцького крейдяного заводу, вони зацікавлені купувати тріски. Прораховуємо ціну, яка буде для нашого підприємства рентабельною, і далі вже будемо вести перемовини.

  – Чи є на сьогодні у вас борги?

– Підприємство не винне нікому, а от нам – так. Борг населення за надані послуги складає 228 тисяч гривень. Є глухівчани, які винні по 7 тисяч. Ми поки не подаємо до суду, а хочемо закликати жителів міста почати розраховуватись хоча б частинами. До речі, це в їхніх інтересах. Бо з 1 травня вступив у силу закон про ЖКГ, який зобов’язує нараховувати пеню в розмірі 0,01% за кожен день прострочки платежу.

  – Назвіть три задачі, які як керівник плануєте реалізувати в першу чергу.

– Ідей є багато, але я ще входжу в курс справ, бо на роботі всього декілька днів. Найголовніша задача – зберегти людей, забезпечити їх роботою і дати зарплату вище мінімальної.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: