Мер: ми не можемо постійно прикривати банерами занедбані фасади на Соборній

20.05.2019

Під час щопонеділкової апаратної наради мер доручив департаменту інфраструктури міста в питанні ремонту фасадів споруд тісніше працювати з власниками будівель по вул. Соборна.

Директор департаменту інфраструктури міста Едуард Велитченко доповів, що ремонту наразі потребують будівлі № 34, № 44, № 48 по вул. Соборна, але вони не відносяться до житлового фонду міста.

З-поміж житлових будинків на ремонт фасаду очікують будівлі № 25, № 32, № 46 по вул. Соборна. Усі вони є пам’ятками архітектури. За словами Едуарда Велитченка, цьогоріч передбачено 3,1 млн грн. на виконання робіт з реставрації покрівлі та фасаду житлового будинку № 32 по вул. Соборна.

Що ж до інших будинків, то тут міський голова Олександр Лисенко наголосив на необхідності збирати нараду з виходом на місце і розмовляти безпосередньо з власниками будівель, які потрібно ремонтувати.

«Коли власники не мають можливості виконувати ремонтні роботи – це одна справа, але коли така можливість є, але вони чогось чекають – вже зовсім інша. Тому треба їх залучати цього процесу, адже ми не можемо постійно прикривати занедбаний фасад будівель на центральній вулиці міста банерами», – сказав міський голова.

Він доручив найближчим часом зібрати спільну нараду за участі керівництва департаменту інфраструктури міста, управління державного архітектурно-будівельного контролю, а також управління архітектури та містобудування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: