Як сумчанам не купити зіпсовану «молочку» в магазинах

20.05.2019

Журналіст Михайло Курочкін дав сумчанам корисні поради щодо придбання молочних продуктів у теплу та спекотну погоду, адже температурного режиму дотримуються далеко не всі.

«ПОРУШЕННЯ ТЕПЛОВОГО РЕЖИМУ В МАГАЗИНАХ

Привіт. У Сумах вже фактично літо. Спекотно. А це означає, що в магазинах великих і дрібних, неважливо, в черговий раз будуть порушення, пов’язані з тепловим режимом зберігання продуктів. Я ще не зустрічав такого магазину в місті в якому б літом не знайшов порушень, особливо на відділі, де продається молочка.

Щоб не зіткнутися з проблемами, дивіться не тільки на дату виготовлення та кінцевий термін реалізації, але ще і температуру, при якій цей продукт повинен зберігатись. Твердий сир вже з пліснявою на відео, хоча ще повинен був «жити» 2 тижні. Сир (упаковка здута) придатний до 25 травня, але «вмер». Проблема полягає в тому, що той же сир не можна зберігати при температурі вище +4. На холодильнику показує +5. (Відео сьогодні 20.05.2019)

Є сирні і молочні продукти, які слід зберігати при температурі не вище -18. В жодному магазині відкритий холодильник таку температуру не підтримує. А це означає, що термін зберігання зменшується з місяців до практично тижня. Про те, щоб купувати на вулиці молоко, ковбасу, рибу, тістечка з кремом, пироги з м’ясом або повидлом, цукерки взагалі краще забути.

Нагадую також, що продуктивний спосіб боротьби з порушеннями (книг скарг вже немає !!!) це звернення в управління у справах захисту прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області. По е-мейл: post@dpss-sumy.gov.ua Або гаряча лінія (0542) 77-90-46 Ваша заява стане підставою для позапланової перевірки. Запевняю вас, перевіряють та штрафують. Хоча штрафи іноді смішні але після перевірок в магазинах деякий час не розслабляються», — написав Михайло Курочкін на своїй сторінці у Фейсбуці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: