Таксисти врятували жінку-військовослужбовця від розлючених підлітків

21.05.2019

30-річна полтавчанка Людмила Ясененко служить за контрактом у Збройних силах. Нещодавно вона приїхала провідати товаришів по службі в Глухів — і ледь не стала жертвою хуліганів.

«Повертаючись ввечері з гостей, йшла через продуктовий ринок, що поруч з автостанцією, — розповідає Людмила. — Почула музику і нецензурну лайку, а на даху овочевого кіоску побачила стрибаючих прямо на ньому п’ятьох підлітків років 15-18 на вигляд.

Я не змогла пройти повз, зупинилася, зробила зауваження, сфотографувала і зняла всі на відео все, що відбувається. У відповідь хлопці зістрибнули з даху і погналися за мною, обзиваючись і погрожуючи, що зараз поб’ють і заберуть телефон. Я мчала зі всіх сил по території ринку, пробігла через автостанцію, а там, на щастя, була стоянка таксі та біля автівок знаходилися чоловіки. Вони-то і врятували мене від агресивно налаштованих молодиків.

Між мною і тими, хто погрожував мені фізичною розправою, зросла жива стіна з таксистів. Так що мені пощастило не стати жертвою розбірок з малолітками. Навіть важко собі уявити, на що ці п’ятеро молодих людей (серед них було і 2 дівчини) в той момент були здатні…».

Як з’ясувалося, у поліцію Людмила не зверталася, оскільки не бачила сенсу — все одно на завтра їхала з Глухова.

Правоохоронці прокоментували ж, що в подібних випадках буває при наявності заяви: Людмилі потрібно було подзвонити на 102, і група оперативно приїхала б на місце, склала протокол. А потім цією подією займалися б слідчі та інспектор ювенальної превенції. Безкарно вечірній инциндент точно б не пройшов. І вже батькам цих «діток» правоохоронці б роз’яснили їх обов’язки і чим загрожує їх невиконання. У соціальній службі розповіли, що за подібні витівки підліткам загрожує купа неприємностей, а їх батькам — штраф за погане виховання дітей. «Але факт того, що сталося, ще потрібно довести», — заявила начальник служби у справах дітей Валентина Філенко.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: