Які російські товари зникнуть із сумських прилавків?

21.05.2019

В Україні готують новий торговий удар по Росії — вирішено ввести спеціальне мито на товари з цієї країни. Також Кабмін розширить список продукції, яку заборонено ввозити. Як це відіб’ється на цінах і що зникне з полиць магазинів в Україні?

На окремі товари будуть введені спеціальні мита, що призведе до подорожчання товарів; під удар може потрапити побутова техніка, мінеральна продукція і косметика. За словами першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва, серед заборонених до ввезення на територію України будуть промислові товари; сільгосппродукція; автомобілі; цемент, фанера та інші товари.

Він додав, що з 1 серпня російська продукція буде обкладатися спеціальним митом. «Заборона імпорту з РФ цементної продукції сприятиме відновленню конкурентного рівноваги серед українських виробників, деякі з яких в даний час продовжують працювати з використанням російської сировини», — йдеться в урядовій постанові.

З 2014 року кількість російських товарів в Україні суттєво зменшилась. За словами директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко, на українському прилавках ще є побутова хімія, косметика, мінеральні добрива, а також електроніка і техніка з Росії. На його думку, повноцінна заборона на всі зазначені товари може викликати інфляцію і економічні проблеми. Тому Кабмін, швидше за все, не зважиться на такий крок. Застерігає від необдуманих рішень і економіст Олексій Кущ. За його словами, ця постанова Росія може оскаржити в СОТ.

businessua.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: