У Сумах проти підлітка-шахрая відкрили кримінальне провадження

21.05.2019

У поліцію з заявою про шахрайство звернувся батько 10-річного хлопця. Він розповів полісменам, що коли його син гуляв у міському парку з товаришами, до них підійшов незнайомий підліток. Останній попросив мобільний телефон начебто для термінового дзвінка. А коли його дитина була зайнята грою у «хованки», зник разом з гаджетом.

За допомогою спеціальної програми заявник встановив локацію викраденого телефону та разом із полісменами виїхав за ймовірною адресою.

У під’їзді багатоповерхівки правоохоронці виявили підозрюваного з чужим мобільним у руках.

«Хлопцю 15 років, він місцевий, і раніше вже мав проблеми з законом за подібні злочини, — розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Чужий телефон у нього вилучили та повернули власнику. Сам же хлопець зізнався, що гаджет хотів залишити собі для користування».

Наразі відносно підлітка у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: