Зі сміттєзвалищами у Піщаному доведеться розбиратися меру Сум

21.05.2019

Несанкціоновані сміттєзвалища на території Піщанської сільської ради, на які неодноразово скаржились місцеві мешканці, залишаються неприбраними.

Упродовж останніх років до Держекоінспекції у Сумській області неодноразово надходили звернення мешканців с. Верхнє Піщане Ковпаківського району м. Суми щодо засмічення території села побутовим та іншим сміттям. Питання ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та організації поводження з твердими побутовими відходами неодноразово порушувались  під час здійснення заходів державного нагляду (контролю). За час перевірок в останні три роки було  виявлено засмічення території Піщанської сільської ради, а сільського голову за невиконання приписів було притягнуто до адміністративної відповідальності та надано обов’язкові для виконання приписи.

Після отримання чергової скарги від громадян на бездіяльність місцевої влади щодо ліквідації сміттєзвалищ державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області були направлені 13.05.2019 до Піщанської сільської ради для проведення позапланової перевірки.

Проте, виконуючий обов’язки старости Піщанського старостинського округу Мечик Володимир Анатолійович відмовився від відповідальності за незадовільний стан поводження з твердими побутовими відходами на території раніше підпорядкованої йому сільської ради, та зазначив, що він вже не має ніякого відношення до виконання припису, наданого йому як голові Піщанської сільської ради. Надавати пояснення стосовно невиконання головою Піщанської сільської ради повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища, Мечик А.В. відмовився, хоча станом на 13.05.2019  сільрада не перебувала в процесі припинення.

Внаслідок неналежного виконання колишнім головою Піщанської сільської радою повноважень у сфері поводження з твердими побутовими відходами питання ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та організації збору та вивезення ТПВ на території Піщанської сільськї ради залишається невирішеним.

Згідно з Рішенням Сумської міської ради №4989-14Р від 24.04.2019, відповідно до якого було вирішено добровільно приєднати територіальні громади сіл Піщане, В.Піщане, Загірське, Трохименкове, Житейське, Кирияківщина Піщанської сільської ради Ковпаківського району м. Суми до територіальної громади м. Суми Сумської міської ради, правонаступником всього майна та обов’язків приєднаних територіальних громад є територіальна громада міста Суми, тому інформація щодо несанкціонованих сміттєзвалищ в с. В. Піщане була направлена Інспекцією Сумському міському голові для включення зазначених сміттєзвалищ до переліку на ліквідацію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: