На Сумщині з поїзда зняли пасажира, який підробив паспорт для виїзду за кордон

21.05.2019

Вчора в пункті пропуску «Хутір Михайлівський» під час перевірки пасажирів потягу «Кишинів-Москва» у прикордонників виникли сумніви щодо належності паспортних документів одному з подорожуючих. У ході поглибленого вивчення паспорту охоронці кордону виявили, що він частково підроблений та не належить пред’явникові. Крім того, серед особистих речей чоловіка правоохоронці знайшли його справжній паспорт.

Як стало відомо згодом, 38-річний українець знаходився у базі даних правоохоронців як боржник, який не сплачував аліменти та інші платежі. Для того щоб виїхати до РФ, чоловік використав чужий паспорт, виданий на ім’я 39-річного українця, жителя Закарпаття, у який вклеїв своє фото.

Наразі, крім адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону, чоловікові доведеться відповідати за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», адже за фактом виявлення ознак злочину прикордонники повідомили компетентні правоохоронні органи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: