Акція протесту під сумської митницею завершилася

22.05.2019

Після тижневого наметового протесту робітників ТОВ «Вултекс-С» почалося розмитнення вантажів підприємства.

Нагадаємо, цілий тиждень під Сумської митницею (вул. Вєтрова) стояли два жовті намети співробітників ТОВ «Вултекс-С» — підприємства, заснованого на базі Сумської суконної фабрики. Начальник комерційного відділу ТОВ «Вултекс-С» Артем Котов пояснив причину протесту: «Більше місяця 22 наші машини з товаром не пропускає Сумська митниця. Через блокування вантажів на фабриці склалася складна ситуація: відсутність тканин привело до зупинки виробництва, отже, немає грошей на заробітну плату».

Уже в понеділок, 20 травня, ситуація змінилася. Артем Котов повідомив: «Процес пішов. На сьогодні розмитнено 13 машин, залишилося 9. Після того, як співробітники митниці пообіцяли, що більше не будуть нам перешкоджати, після обіду намети були прибрані». Цю інформацію підтвердили і в митниці. Заступник начальника митного поста Олександр Бабич сказав, що зараз залишилося 5 машин. На питання про причини затримки товару підприємства «Вултекс» він відповів: «Швидкість обробки документів залежить від суб’єкта розмитнення. Посадові особи «Вултекса» не змогли надати всі документи, оскільки у них одночасно прибуло багато машин».

Хоча розмитнений товар і почав надходити на підприємство, але, як повідомив представник ТОВ «Вултекс», поки неможливо відновити роботу цехів у повному обсязі.

rama.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: