У Глухові пенсіонери змушені повертати державі помилково нараховані гроші

22.05.2019

У Глухові пенсіонери змущені повертати субсидію державі. Точніше, ту частину, яка надійшла їм помилково. Як стало відомо, за березень на карточки глухівчан прийшла сума субсидіальних грошей у два рази більша, ніж зазвичай. Хтось, звичайно зрадів, а хтось – злякався.

– Я завжди отримувала 1800 грн субсидії на тепло, а то отримала 3600 грн. Коли знімала з картки, то перепитала у касира, чи не помиляється вона. Жіночка відповіла, що саме така субсидія прийшла на мій рахунок. Я гроші забрала, але спокою не мала. Бо знаю, що такого подарунку від держави бути не може. Аж дізнаюсь, що це сталась помилка і тепер зайві кошти я маю кудись повертати, – розповідає журналісту глухівчанка Ганна Петрівна.

Але не всі люди виявились такими законослухняними. Серед тих, хто отримав удвоєну субсидію, були і такі, хто не задумався, що то може бути якась помилка, а взяв і з радощів отримані кошти одразу витратив на необхідне.

– Ми з батьком вирішили, що то якийсь перерахунок в кінці сезону. Отримавши гроші, частину заплатили за комуналку. А решту вирішили одразу вкласти в дрова, замовили дві машини обзолу. Але не тут то було: в «Ощадбанку» на дверях я помітив оголошення, де просять повернути отримані зайві кошти на відповідний рахунок. А де мені їх тепер взяти, я звідки знав, що то хтось помилився? – нарікає пенсіонер Михайло С.

Ми спробували розібратись у виниклій ситуації. За роз’ясненням звернулись до начальника міського Управління соцзахисту  Руслана Павленка. За його словами, дійсно, такий випадок, коли люди отримали подвійну суму субсидії на послуги теплопостачання був, але що стало його причиною, поки керівник сказати не може.

– Чи це сталось з якихось технічних причин, чи з інших – якраз розбираємось. У список громадян, які отримали більшу суму грошей, потрапили виключно пенсіонери – це близько 2 тисяч громадян. Більшість людей приходить в управління за роз’ясненням і ми пояснюємо, на який рахунок ці кошти треба повернути. Тим, хто не поверне зараз, переплачена сума відмінусується у наступному опалювальному періоді, коли буде призначена нова субсидія, – зазначив Руслан Павленко.

https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: