Деяким сумчанам без гарячої води піднімуть ціну на газ

22.05.2019

Тиждень тривають гідравлічні випробовування мереж міста Суми, через що частина міста — без гарячої води. За цей час, за інформацією підприємства, виявили 24 пориви, 17 із них – усунули.

Загалом гідравлічні випробування триватимуть до 5 вересня. У минулому міжопалювальному сезоні подібна перевірка тепломереж виявила близько 70 поривів.

Через відсутність гарячого водопостачання ціни за спожитий природний газ зростуть для тих сумчан, які не користуються лічильниками. Про це сказала речниця ПАТ «Сумигаз» Анастасія Шимаріна. «Споживачі, у яких відсутні лічильники, сплачують за об’єми спожитого газу відповідно до норм, встановлених Кабінетом Міністрів України. На сьогодні у випадку, якщо у споживачів тимчасово відсутнє гаряче централізоване водопостачання, норма споживання газу складає 5,39 м кубічних на одну особу», — пояснила Анастасія Шимаріна.Ця норма споживання природного газу вища за встановлену Кабміном при наявності централізованого гарячого водопостачання на 2,11 кубометри на одну людину. Тобто щомісячна плата за спожиту послугу буде більше, як мінімум, на 17 гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: