Кераміст, що вражає світ: Юрій Мусатов вперше представить роботи у рідному Конотопі

23.05.2019

Відомий у світі художник-кераміст Юрій Мусатов 31 травня  у Конотопському міському краєзнавчому музеї ім. О.М.Лазаревського презентує виставку робіт  «Дотик до мрії».

Кераміка — це не лише тарілки, горнятка та глечики. Це незвичні форми і кольори, які мають глибокий філософський зміст.

Як повідомив один із організаторів виставки Ігор Левченко, для гостей музею представлять роботи з колекцій різних років. Експозиція триватиме до 15 червня. Деякі роботи збираються продати через «тихий аукціон» усім бажаючим.

Юрій Мусатов хоче започаткувати розвиток керамічного мистецтва у Конотопі. Отримані з аукціону кошти передадуть дітячій худочній школі на придбання обладнання, необхідного для гуртка кераміки

Скульптор народився і виріс у Конотопі, тут закінчив дитячу художню школу. Зараз його витвори можна зустріти у приватних та музейних колекціях України, Польщі, Німеччини, США, Португалії, Іспанії, Словенії, Латвії, Туреччини, Китаю та Кореї. Проте, у рідному місті досі не було жодної експозиції.

Юрій Мусатов — неодноразовий переможець міжнародних стипендіальних програм та конкурсів, учасник престижних виставок, симпозіумів, бієнале професійної кераміки. Він є членом Міжнародної академії кераміки (ІАС), єдиний представник з України. Творчість Мусатова представляє Sky Art Foundation.

https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: