Пенсіонерка вимушено взяла кредит для «банкіра»

23.05.2019

Вдень на мобільний телефон 60-річної жительки одного з сіл Шосткинського району надійшло повідомлення з текстом: «здійснення оплати покупки з картки на суму 1 282 гривні успішно зареєстровано». Для з’ясування ситуації збентежена жінка зателефонувала за цим номером, адже ніякої заявки вона не залишала.

Їй відповів чоловік, який в розмові назвався менеджером банку. Він підтвердив інформацію і запропонував для відміни операції назвати повний номер її платіжного документу та код, який прийде їй в смс-повідомленні. Пенсіонерка виконала умову. Проте за кілька хвилин абонент, якому вона телефонувала, вже був поза мережею. Запідозривши неладне, жінка звернулась на «гарячу лінію» банку, а там їй розповіли, що з її рахунку знято 2 400 гривень кредитних грошей. Останній нічого не залишалось робити, як звернутися з відповідною заявою до правоохоронців.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки афериста.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: