У Сумах міська влада не може впоратися з приватними фасадами на Соборній

23.05.2019

У Сумській міськраді провели чергове засідання комісії з питання обстеження нежитлового приміщення по вул. Соборна, 44.

До складу комісії з питання обстеження нежитлового приміщення площею 1017 м2 увійшли представники структурних підрозділів міської ради, управління культури Сумської обласної державної адміністрації та інших служб міста, області. Власником цього приміщення є ТОВ «БІЗНЕС ДІАЛОГ».

За підсумками роботи вирішили доручити голові комісії – першому заступнику міського голови Володимиру Войтенку провести з власником нежитлового приміщення перемовини щодо необхідності приведення пам’ятки культурної спадщини, розташованої в центрі міста, у належний стан; управлінню «Інспекція з благоустрою м. Суми», міському відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, управлінню культури Сумської обласної державної адміністрації здійснити вихід на місце з метою складення відповідних документів з метою фіксування незадовільного технічного стану пам’ятки культурної спадщини.

Після того як зібрані документи будуть опрацьовані, комісія зверниться до органів прокуратури у зв’язку з можливим умисним незаконним знищенням, руйнуванням, пошкодженням пам’ятки – об’єкту культурної спадщини власником приміщення, яке знаходиться в історичній, центральній частині міста, що передбачено ст. 298 Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: