На 98-му році пішла із життя партизанська медсестра

23.05.2019

Про сумну новину повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці Лариса Якубенко.

«Із Глухова надійшла сумна звістка: на 98-у році пішла з життя учасниця бойових дій, партизанська медсестра Марія Лазарівна Деркач.

Із санітарною сумкою та автоматом за плечима вона подолала тисячі кілометрів у складі Глухівського партизанського загону, була важко поранена, але всупереч всім смертям вижила.

У 2011 я брала в неї інтерв»ю. Тоді у Марії Лазарівни був перелом шийки стегна, вона не виходила з дому, але охоче погодилася на зустріч з нами.Допомогаючи їй одягнутися, я звернула увагу, який важкий у неї піджак від великої кількості нагород.

Я так обережненько допомагаю їй (бо вона маленька та сухенька, навіть і не віриться, що партизани називали її Колобком), а Марія Лазарівна мені дає команду:

— Ти там комірець мені поправ, щоб гарно було!

Боєць… До останнього…

Відео: фрагмент програми «Народна війна» з власного архіву)», — написала вона.

Із Глухова надійшла сумна звістка: на 98-у році пішла з життя учасниця бойових дій, партизанська медсестра Марія Лазарівна Деркач. Із санітарною сумкою та автоматом за плечима вона подолала тисячі кілометрів у складі Глухівського партизанського загону, була важко поранена, але всупереч всім смертям вижила.У 2011 я брала в неї інтерв"ю. Тоді у Марії Лазарівни був перелом шийки стегна, вона не виходила з дому, але охоче погодилася на зустріч з нами. Допомогаючи їй одягнутися, я звернула увагу, який важкий у неї піджак від великої кількості нагород. Я так обережненько допомагаю їй (бо вона маленька та сухенька, навіть і не віриться, що партизани називали її Колобком), а Марія Лазарівна мені дає команду:- Ти там комірець мені поправ, щоб гарно було!Боєць… До останнього…Відео: фрагмент програми "Народна війна" з власного архіву).

Опубліковано Larysa Yakubenko Четвер, 23 травня 2019 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: