На ЗНО з української мови на Сумщині не з`явились майже 300 учасників (+відео)

24.05.2019

10 порушень зареєстрували на другому зовнішньому незалежному оцінюванні на Сумщині — з української мови та літератур. 5 майбутніх абітурієнтів не допустили до складання іспиту.

За словами кураторки Сумської області Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерії Ханікової, на предмет зареєстрували 9467 учасників. 3%, а це 296 не з’явились на тестування. На Сумщині працювали 43 пункти у 6-ти округах.

До 10.50 майбутні абітурієнти заходять до пункту тестування. Всі, хто їх супроводжує, залишаються чекати зовні. Перед тестуванням учасникам проводять інструктаж і останні настанови. Відведений час для іспиту – три години. Ті, хто виконав завдання, – можуть здавати роботи раніше.

Для тих, хто не зміг сьогодні скласти ЗНО, буде можливість зробити це на додатковій сесії, яка відбудеться з 2 по 11 липня. Для цього необхідно подати заяву до регіонального центру оцінювання якості освіти протягом 5 робочих днів, а також документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії. Це може бути хвороба, участь у міжнародних змаганнях або ж смерть близької людини.

Це другий цьогорічний тест для майбутніх абітурієнтів. Перший був – з математики. На нього прийшли 4 548 учасників на 21 пункті. Під час першого іспиту зареєстрували чотири порушення. Оголосити результати з математики мають не пізніше 14 червня. Наступний іспит ЗНО складатимуть на вибір: іспанську, німецьку чи французьку мови, потім англійську. Завершаться тестування 13 червня – хімією.

UA:Суми

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: