Цвинтар у Ромнах перетворився на згарище

24.05.2019

На вулиці Дудіна у Ромнах вогонь спопелив хрести, надгробки й могили на кладовищі. Хто так по-дикунськи розправився зі святим місцем — невідомо.

Роменцям, які прийшли привести до ладу місця упокоєння своїх рідних і близьких, відібрало мову від побаченого. Хто міг опуститися до таких дикунських дій — люди не знають. Підозрюють, що траву та інше сміття обливали пальним, щоб уже «напевно досягти результату».

Як трапилося, що на момент підпалу та самої пожежі нікого не опинилося поруч, не розуміє і міський голова Сергій САЛАТУН. Є спостерігачі на кладовищах, які за все відповідають. Особисто з боку влади запевнив: жодної вказівки палити сміття не було. 

На жаль, вандали орудують по всьому місту. «Неодноразово палилося невивезене листя в центральному парку, — розповів Сергій Андрійович. — Звинувачували владу в тому, що не прибрали вчасно. Але ж указівок палити ніхто не давав. Проблема вандалізму в парку взагалі не припиняється. Паркан відремонтували – бордюри покрали, розпочали робити дитячий майданчик – його почали ламати, розносити на шматки». А тому в міського голови є багато питань до правоохоронців. «Якщо раніше поліцейські патрулювали пішки, то зараз патруль здійснюється лише на автомобілях, — зауважив Сергій САЛАТУН. — Можливо, вони в якісь дільниці не доїжджають».

На думку мера, вирішити проблему дикунства та хуліганства в місті можна, розставивши більше камер відеоспостереження. 

Тільки недавно роменців шокувала подія зі спаленим хрестом, що був установлений на місці колишнього собору в центральному парку відпочинку. Тепер – кладовище. Що далі? Чи не пора міській владі перестати «пеняти» на копів, а останнім — активізуватися й разом поборотися за збереження міста?

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: