Посадили водія, який збив дитину

25.05.2019

У січні цього року в місті Ворожба Білопільського району сталася НП: серед білого дня водій мотоцикла «Урал» збив неповнолітнього.

Нагадаємо, восьмирічний школяр разом з іншими дітьми катався на льодянці з гірки. У цей час 36-річний місцевий житель їхав на мотоциклі, у якого не працювала гальмівна система. І водій це знав. До того ж у чоловіка із собою не було водійського посвідчення, так як він ніколи його і не отримував. Рухався він вул. Привокзальною в бік вул. Центральної. Побачивши здалека дітей, він зменшив швидкість до 20 км на годину і посигналив. Подумавши, що діти почули його і не стануть з’їжджати з гірки, мотоцикліст продовжив рух. Але в цей час один хлопчик почав спускатися з гірки. У підсумку всі спроби водія ухилитися від наїзду не увінчалися успіхом. Мотоцикліст не втік. Він надав дитині першу допомогу і відразу ж викликав швидку і поліцію. Згідно з висновком суду-медекспертизи, дитина отримала травми голови, які були кваліфіковані як тяжкі, а саме: забій головного мозку з вдавленням, багатоуламкові переломи скроневої та потиличної кісток. Також були інші травми, у тому числі — внутрішня кровотеча.

Минулого тижня Білопільський райсуд Сумської області виніс вирок. З огляду на щире розкаяння, дії після ДТП, спрямовані на збереження життя і здоров’я потерпілого, надання матеріальної допомоги під час лікування, суд засудив його до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік. Ну а травми голови, отримані дитиною в дитинстві, можуть нагадувати про себе все життя…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: