У сумського рецидивіста вилучили гранату

27.05.2019

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання в поле зору правоохоронців потрапив 33-річний сумчанин, раніше судимий за вчинення крадіжок, грабежів та шахрайств. Працівники поліції завітали до нього додому і під час санкціонованого огляду виявили в помешканні гранату РГД-5 та запал УЗРГМ-2 з частково затертим маркуванням. Сам чоловік пояснює, що знайшов боєприпас кілька днів тому на вулиці, біля одного із закладів культури.

Наступного дня інформація про можливе зберігання подібних речей надійшла поліцейським стосовно 32-річної сумчанки. Правоохоронці перевірили повідомлення, і в результаті знайшли в гаражі громадянки 5 набоїв калібру 12,7 мм та предмет, схожий на тротилову шашку.

Наразі в рамках відкритих за ознаками ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) кримінальних проваджень всі «знахідки» направлені на експертне дослідження. Власникам боєприпасів, у відповідності з санкцією даної норми, загрожує покарання у підгляді позбавленні волі на строк від 3 до 7 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: