Екологи перевірили звалище небезпечних відходів під Сумами

28.05.2019

27 травня до Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло повідомлення стосовно розміщення на території Верхньосироватської сільської ради Сумського району відпрацьованих люмінесцентних ламп та інших небезпечних відходів.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області оперативно виїхали на зазначене у повідомленні місце та провели обстеження території, під час якого встановили, що на території колишнього полігону заводу гумотехнічних виробів, між селами Стінки та Великий Бобрик в адміністративних межах Верхньосироватської сільської ради невідомими особами розміщено відпрацьовані люмінесцентні лампи, полімерні відходи, тару з-під хімічних засобів захисту рослин та медичні відходи.

Розміри земельних ділянок, на яких розміщуються зазначені відходи, становлять 10 х 7 м та 18 х 15 м. Державними інспекторами було відібрано проби ґрунту. На момент обстеження спостерігалось незначне тління відходів та відчувався специфічний хімічний запах. Земельні ділянки, на яких розміщені зазначені відходи, примикають до земельної ділянки лісового фонду з кадастровим № 5924782900:08:006:0038.

Особи, причетні до виявленого порушення вимог природоохоронного законодавства, не встановлені, а, відтак, згідно ст.12 Закону України «Про відходи», ті відходи, що не мають власника або власник яких невідомий, вважаються безхазяйними.

Аби запобігти можливий негативний вплив на довкілля та здоров’я населення, про факт виявлення безхазяйних відходів повідомлено Сумську райдержадміністрацію.

Для встановлення винних осіб та для внесення даного повідомлення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, Інспекцією направлено лист до Сумського районного відділу поліції.Питання залишається на контролі Інспекції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: