Сумчани збирають підписи проти диму з ресторанів

28.05.2019

Заборонити відкритий вогонь у закладах ресторанного бізнесу біля багатоповерхівок в теплу пору року просить авторка електронної петиції Вікторія Воробйова.

«У місті Суми біля багатоповерхових будинків є заклади, де страви можуть готувати на відкритому вогні. Для цього будівлі ресторанів, торгово-розважальних центрів обладнують димоходами, з яких в атмосферу потрапляють продукті горіння, дим.

Проблема в тому, що в теплу пору року часто наявна температурна інверсія – атмосферне явище, коли нагріте повітря, дим, не можуть підніматися вгору в атмосферу, а поширюються по поверхні землі (див. малюнок). Внаслідок цього біля закладів, де є сауна, ресторан, де готують на вугіллі, дровах, вельми «весело» живеться.

Літо, ніч, ви лягаєте спати з відкритими вікнами, та прокидаєтеся серед ночі або просто ввечері, бо в кімнаті пахне димом. Ситуація ускладнюється ще й тим, що дома не дозволяють диму розсіюватися швидко, і він має властивість довго стояти на вулиці, та ще коли вітру немає. Ми ж не посеред поля живемо. А якщо у людини алергія або, не дай бог, астма? Чи нормально це, так труїти людей? Очевидно, що ні. Що вже там алергікам, абсолютно здоровій людині також шкідливо дихати димом!

У нас не село, де топлять дровами, і діватися нікуди. У межах міста з багатоповерховою забудовою таке забруднення повітря поблизу житлових будинків неприпустимо.

Вимагаємо ЗАБОРОНИТИ поблизу житлових будинків в межах міста Суми закладам ресторанного бізнесу (закритого чи відкритого типу (літній майданчики)) та іншим розважальним закладам, спалювати вугілля та дрова, що супроводжується утворенням продуктів горіння, диму, В ТЕПЛУ ПОРУ РОКУ (з 1 травня по 30 вересня).

Не треба нас труїти. Ми не хочемо дихати димом», — пише сумчанка.

Дата початку збору підписів: 27 травня 2019 р. До кінця збору підписів залишилось: 44 дні. Станом на 28 травня петицію підписали 20 осіб з 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: