Президент ФК «LS GROUP» Геннадій Дем’яненко: «Пріоритет — розвиток футболу на Сумщині»

28.05.2019

Приводом для інтерв’ю з президентом сумського футбольного клуба «LS GROUP» Геннадієм Дем’яненком послугував старт чемпіонату Сумської області з футболу сезону 2019 року. Цьогорічний чемпіонат області буде як ніколи цікавим і насиченим, оскільки дві з основних команд – «Вікторія» та «Альянс» в ньому не приймають участь, сконцентрувавшись на аматорському чемпіонату України. Перші матчі турніру вже показали, що за медалі Вищої ліги будуть боротися дві тростянецькі команди, «Велетень» з Глухова та «LSGroup».

 – Геннадію Олександровичу, який настрій на чемпіонат Сумської області?

– Виключно позитивний (посміхається – ред.). В цьому сезоні нашим пріоритетом буде підняття авторитету турніру та розвиток футболу в цілому. Негаразди з «договірними» матчами ПФК «Суми» та рішення органів футбольного правосуддя про позбавлення клубу професійного статусу ставлять нові виклики для всіє спортивної спільноти Сумщини. Ми повинні підтримати сумський футбол та його розвиток.

– Що маєте на увазі?  

– Розвиток саме сумського футболу. Не секрет, що наразі представником від Сум та району у Вищій лізі чемпіонату Сумської області лишилися лише ми. Цей факт ставить перед клубом підвищену відповідальність. Тому сьогодні наша клубна політика – гравці виключно з Сумщини. Наші хлопці мешканці Сум, Сумського району, Краснопілля і т.п. Жодного «приїжджого».

– Яким чином ця політика реалізується на практиці?

–  У цьому сезоні нашою домашньою ареною буде найкраща спортивна споруда області – стадіон «Ювілейний» у місті Суми. Він максимально відповідає вимогам не лише регіональних турнірів, а й загальноукраїнських. Впевнений, що містяни та мешканці Сумського району, та й в цілому області із задоволенням будуть відвідувати наші матчі, маючи відповідні комфортні умови для вболівання. Тим паче, що споглядати будуть за грою своїх, сумських хлопців. Можливо першу гру в цьому сезоні на стадіоні ми зіграємо незабаром в рамках проведення Кубку на честь нашого відомого земляка Михайла Фоменка – «FOMENKO CUP 2019».

– Якщо не секрет, хто допоміг клубу із «Ювілейним»?

– Цього року ФК «LS Group» отримав титульного партнера. Це торгова марка «Пікнік», харчова фабрика з Харкова. Деталі умов партнерства пояснити не можу, розумієте самі – комерційна таємниця. Надзвичайно важлива також підтримка з боку керівництва нашої футбольної федерації.

– Проект має відношення до політики чи наступних виборів? Наприклад, на вашій останній грі був присутнім екс-губернатор Сумщини  Юрій Чмирь. Що це значить?

– Жодного.  У мене нерідко цікавляться цим питанням. Наголошу ще раз –  ФК «LS Group» це не політичний проект. А щодо наших вболівальників – футбол аполітичний. На матчах нашої команди Ви можете споглядати представників різних політичних сил, чинного губернатора чи минулого, нинішніх представників влади або майбутніх. Це нормально. Всіх нас об’єднує футбол.

– В цьому ракурсі до Вас питання про майбутні плани?

– Максимальні. Ми досить непогано стартували в цьому сезоні. Вже пройшли до півфіналу Кубку Сумської області, перемігши аматорського чемпіона України ФК «Вікторія». В першому турі чемпіонату області перемогли принципового суперника – ФК «Тростянець». Є певні питання по персональному складу команди та окремих моментів гри, але це вже робочий процес. Пріоритет – командна робота, як футболістів, так і тренерського штабу та керівництва клубу.

– А деталі?

– Все просто. Ефективна участь в чемпіонаті та Кубку області. Ще один надзвичайно важливий та запланований до участі турнір – Кубок України серед аматорських команд. Від наших результатів в цих турнірах будемо визначатися з перспективою участі команди в Другій лізі Професійної футбольної ліги України (посміхається – ред.).

– Дякуємо за відверту розмову та бажаємо Вам вдачі.

– Дякую за цікавість і всього найкращого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: