Підприємець через суд повернув 180 тисяч гривень за виконання ремонтних робіт

29.05.2019

До Господарського суду Сумської області звернувся ФОП Б. до ТОВ ТМ «Магазин «Славутич» про стягнення 180 тисяч гривень заборгованості за договором на виконання ремонтних робіт. Відповідач подав до суду заяву про визнання позову, у якій також просив розглядати справу за відсутності його представника.

Між сторонами було укладено договір на виконання робіт, замовник для підтримання об’єкта в робочому стані та одержання майбутніх економічних вигод від його використання доручив, а виконавець зобов’язався своїми та залученими силами і засобами на власний ризик із матеріалів замовника виконати ремонтні роботи. Всі роботи були виконані в зазначений строк, але замовник, зі свого боку, не оплатив у повному обсязі послуги.

«Згідно з ч. 1, 2 ст. 193 ГК України, суб’єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов’язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов’язання — відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного Кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським, кодексом. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов’язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов’язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим кодексом, іншими законами або договорами», — йдеться у рішенні суду №920/199/19.

Позов було вирішено задовольнити та стягнути із відповідача 180 тисяч гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: