У Гетьманському національному природному парку гасили «пожежу» з квадрокоптером

29.05.2019

Днями в урочищі Ківшар на Охтирщині відпрацьоували умовну пожежу. На пункт зв’язку 6 державної пожежно-рятувальної частини 3 державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області надійшла вводна про займання від представників Охтирської РДА.

Умовна пожежа розгорнулася по лісовій підстилці, яку було ліквідовано 4 ранцевими лісовими вогнегасниками та підручними засобами пожежогасіння (лопатами та хлопавками).

При наступній вводній «ДП » Охтирське лісове господарство запустило в повітря квадракоптер, який помітив загоряння верхівок дерев. При вітрі умовна пожежа поширилась на верхівки дерев, де успішно була ліквідована за допомогою стаціонарного лафетного ствола АЦ – 4-60 та перекачуванням води в даний автомобіль з автомобілів АЦ-40 (130) 63Б «ДП » Охтирське лісове господарство та АЦ-40-43118 Гетьманський національний природний парк.

Мета навчань  — покращити взаємодію між 6 державною пожежно-рятувальною частиною 3 державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області та лісокористувачами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: