Справу екс-головного тюремника Сумщини відклали через прокурора

29.05.2019

Сьогодні, 29 травня, у Ковпаківському райсуді Сум мало відбутися підготовче засідання у справі за обвинуваченням екс-начальника Управління державної пенітенціарної служби України в Сумській області Анатолія Носаля. Його прокуратура Київської області обвинувачує в систематичних вимаганнях хабарів з підлеглих. Так, його затримали під час отримання 2,5 тисяч доларів від тодішнього начальника Сумського СІЗО Рашевського за те, щоб цей працівник залишився на посаді.

Як повідомив суддя Ігор Бичков, сьогодні до суду не з’явився  прокурор і про причини неявки не повідомив. За його словами, це вже друга неявка прокурора у судове засідання.

Прес-секретар прокуратури Київської області Мар’яна Гайовська-Ковбасюк проінформувала: «Перший раз нам повістка прийшла із запізненням, ми її отримали на наступний день після засідання. А сьогодні так сталося, що прокурор, який мав підтримувати обвинувачення у даній справі, з самого ранку перебуває у Житомірський області, де відбуваються невідкладні слідчі дії». За її словами, аби більше подібні ситуації не повторювались, наразі створюється група прокурорів, які будуть підтримувати обвинувачення у даній справі. До її складу мають увійти прокурори прокуратури Сумської області. Завершити формування цієї групи обіцяють до наступного засідання.

Наступне судове засідання призначили на 19 червня.

Нагадаємо, вироком Ковпаківському райсуду Сум Анатолія Носаля вже було виправдано. Але прокуратура Київської області оскаржила виправдувальний вирок до Сумського апеляційного суду. Апеляція рішення суду першої інстанції скасувала та направила справу на новий розгляд до Ковпаківському райсуду Сум іншому складу суду.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: