Сумських випускників закликають відмовитися від запуску повітряних кульок

29.05.2019

Цього тижня гуманістичний рух UAnimals запустив ініціативу #ековипускний, аби привернути увагу до дійсно важливої проблеми.

З радянських часів в Україні існує традиція на випускних і останніх дзвониках випускати повітряні кульки. Останні долають величезні відстані, перш ніж падають сміттям у річки та ліси. Тварин і птахів притягує яскравий колір, тож вони часто гинуть, намагаючись проковтнути кульку, або заплутавшись у її стрічці.

Окрім цього, залишки повітряних кульок, що потрапили у воду, дуже схожі на медуз чи інших невеликих морських створінь. Через це їх споживають в їжу більші морські тварини.

«Ми закликаємо українців відмовитися від шкідливої звички та запустили ініціативу #ековипускний. До нас вже долучилися три міністри, які закликали школярів та їх батьків відмовитися від смертельної традиції», – пишуть UAnimals.

Натуральні латексні кульки класифікуються як пластикові відходи через зовнішні фізичні характеристики матеріалу. Вже доволі добре відомо, наскільки пластик шкідливий для довкілля, тварин та здоров’я людини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: