Жителі Ямпільщини готуються перекривати міжнародну трасу

29.05.2019

Децентралізація і нинішня медреформа радують далеко не завжди. Наприклад, остання взагалі не витримує ніякої критики — навіть у місті складно без проблем потрапити на прийом до потрібного лікаря, а в селах закрили практично всі лікарні.

«До мене звернулися жителі села Свеса — їм потрібна допомога, щоб не закрили терапевтичне відділення Свеської сільській лікарні і знайшли фінансування на його роботу, — розповів депутат Сумської облради Костянтин Товстуха. — Свеса — найбільший населений пункт Ямпільського району, у ньому живе близько 7 тис. жителів. Багато людей похилого віку. З огляду на відсутність доріг і регулярного транспортного сполучення з райцентром, низький рівень життя людей, вважаю злочином закривати терапевтичне відділення в Свеській лікарні. За наданою мені інформацією, для повноцінної роботи цього відділення необхідно 50 тис. грн на місяць, тобто до кінця 2019 року треба профінансувати відділення на 350 тисяч. Упевнений, що зазначену суму можна знайти в обласному бюджеті».

Люди доведені до відчаю. Якщо питання не буде вирішене позитивно, актив і жителі села готові блокувати міжнародну трасу та почати безстрокове голодування.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: