Очільники Сумщини поїхали у Київ молитися та їсти

30.05.2019

Представники Сумщини беруть участь у VIII національному молитовному сніданку у Києві.

За словами організаторів, цього року Національний молитовний сніданок зібрав рекордну кількість учасників. Від Сумської області у сніданку взяли участь очільник області Микола Клочко, перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Акпєров та керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький.

Назва нинішнього сніданку «Бог. Родина. Україна» і відкрився він молитвою за Україну «Боже великий єдиний». Традиційно ведучими молитовного сніданку є народні депутати Павло Унгурян та Оксана Білозір. Серед гостей цього урочистого дійства — народні депутати, державні діячі, духовенство, артисти, громадськість.

Голова облдержадміністрації Микола Клочко зачитав під час молитовного сніданку молитву за розвиток і процвітання української землі.

Також були присутні політики інших країн, зокрема, конгресмен від штату Мічиган США Тім Волберг, глава делегації Духовної ради Білого дому Джеймс Гарлоу, радник президента Рональда Рейгана Марк Нутл

Довідково. Парламентські молитовні сніданки є традицією багатьох демократичних країн світу і слугують місцем об’єднання і розуміння політиків та чиновників. Понад 60 років такі молитовні сніданки відбуваються в Конгресі США та Європарламенті, а також у Німеччині, Норвегії та інших країнах. Уже вісім років поспіль молитовні сніданки відбуваються і в Україні. За традицією, під час сніданку проводять благодійну акцію. Цього року збирають кошти для придбання медобладнання для онкохворих дітей, пише сайт ОДА.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: