Підприємство на Сумщині звільняє працівників, які вимагають зарплату

30.05.2019

У Глухові «Росток Холдинг» почав звільняти працівників, які вимагають дотримання трудового законодавства.

Оператор сушильної установки елеваторного комплексу Сергій Мороз 14 травня отримав наказ про звільнення. Підставою зазначається втрата довіри до працівника. Сам постраждалий такі дії керівництва називає нічим іншим, як прибиранням неугодних.

Справа в тому, що саме Мороз, який пропрацював на підприємстві з дня його будівництва, неодноразово був ініціатором звернень до керівництва з вимогою виплатити затриману зарплатню, правильно нараховувати трудові годину коллективу та ін. За словами чоловіка, така його активана позиція дуже не подобалась верхівці.

– З січня 2019 року, коли на підприємстві змінились власники, а разом і назва фірми – тепер це «Аграрні інвестиції» – у нас почався справжній бардак, затримка зарплати. Хоча нам нові керівники обіцяли, що будемо працювати, як і раніше, але цього не сталось. Звичайно, що нас обурювало, коли гроші перестали давати вчасно, – розповідає чоловік.

Тоді колектив звернувся до Управління Держпраці, і керівництво зобов’язали розрахуватися з коллективом. Але, як зазначає Сергій, хаос продовжувався. Наприклад, вихідні їм не оплачували відповідно до законодавства, крім цього, робітники знайшли і порушення у табелях. До речі, отримати їм на руки довідки про зарплату чи табель взагалі стало проблемою.

– Ми дізналися, що нам не дописують дні. Крім цього, вияснилось, що в липні 2018 року нам нарахували майже по 20 тис. грн, а на руки ми отримали лише по 7. Багато хто через це не отримав субсидію. Коли стали розбиратись, просити пояснити ситуацію, то чітких відповідей не отримали, – розповідає Мороз.

Коли треба було розгружати вагони з зерном, колектив поставив вимогу виплатити борг. Як правило, борці за справедливість не подобаються начальству. Тим, хто вимагав від керівництва аграрного підприємтсва працювати по закону, вліпили догану та забрали по 25% премії. А найактивнішого – Сергія Мороза – взагалі звільнили.

Він подав позов до суду за незаконне звільнення, бо вважає, що трудовий договір не порушував. Колеги подали колективне звернення до обласного Управління Держпраці, в якому зазначено всі порушення на виробництві. Також найближчим часом люди налаштовані звернутись до прокуратури.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: