Донька екс-нардепа від Сум судиться за шкільну землю

30.05.2019

Сьогодні, 30 травня, у Господарському суді Сумської області відбулося засідання у справі за позовом підприємця Ольги Крамаренко до Сумської міської ради про скасування рішення СМР «Про надання земельної ділянки в постійне користування КУ Сумська ЗОШ 12».

Ольга Крамаренко є донькою колишнього нардепа від «Батьківщини» Івана Сідельника. Останній був народним депутатом України 5-го і 6-го скликань від «Блоку Юлії Тимошенко», протягом 10 років очолював Сумську обласну організацію «ВО «Батьківщина». У 2010-му він був виключений із фракції «БЮТ» у Верховній раді за співпрацю із тодішньою коаліцією регіоналів.

На початку засідання представник відповідача Ігор Заїка подав клопотання про колегіальний розгляд цієї справи у складі трьох суддів. За його словами, це необхідно у зв’язку з великим суспільним резонансом справи. Суддя Олександр Коваленко клопотання задовольнив.

«У вересні минулого року міська рада прийняла два рішення стосовно намірів розпорядитися цією земельною ділянкою, а саме створити місце для відпочинку дітей. У зв’язку з цим було дано доручення Департаменту ресурсних платежів СМР направити звернення щодо добровільного вирішення питання користування земельною ділянкою. Жодні права позивача не ущемляються. Разом з тим він бажає залишити земельну ділянку у своєму користуванні», – пояснив Ігор Заїка.

Нагадаємо: мова йде про земельну ділянку біля школи № 12 по вул. Засумська, де було збудовано одноповерховий квітковий павільйон. Після того, як почалася так звана реконструкція павільйону, на його місці було вирито п’ятиметровий котлован. Крім цього, наразі у Ковпаківському райсуді Сум розглядається інша справа за позовом Сумської міськради та гімназії №1 про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки. Тут відповідачами є Тетяна Василенко та ФОП Ольга Крамаренко.

http://sumy.today/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: