За поцуплену корову чоловік заплатив 20 тисяч і 30 тисяч моральної шкоди

31.05.2019

Роменський міжрайонний суд виніс вирок викрадачу корови — мешканцю Конотопського району, визнавши його винним у вчинені злочину за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), повідомляє прес-служба  суду.

У судовому засіданні чоловік свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю з вартістю викраденого погодився повністю та щиро розкаявся.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.

Обставинами, що пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття, активне сприяння в розкритті злочину, добровільне відшкодування завданих збитків. Обставин, що обтяжують покарання, судом не встановлено.

Судом було враховано, що за відсутності тяжких наслідків від злочину і реальної шкоди, з урахуванням щирого каяття як пом’якшуючих покарання обставин, особи винного, суд прийшов до висновку, що перевиховання та виправлення чоловіка можливе без ізоляції від суспільства, та вважає за можливе звільнити його від відбування покарання з випробовуванням на підставі ст. 75 КК України.

Також було взято до уваги, що матеріальні збитки чоловік потерпілій відшкодував, заплативши 20 000 грн. за викрадену корову, та ще заплатив 30 000 грн. у якості моральної шкоди.

Інформаційно: житель Конотопського району спокусився на корову жительки с. Дзеркалька Роменського району. Вночі він вивів худобу з хліва, та намагався вивезти тушу власною автівкою. Збиток, завданий жінці склав 20 тисяч гривен. Коли до чергової частини Роменського відділу поліції звернулася з заявою про зникнення худоби 52-річна жителька одного з сіл району, на її виклик негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції. Як встановили поліцейські на місці події, невідомий злодій зламав уночі замок на дверях хліва й викрав корову.

Під час огляду подвір‘я потерпілої та прилеглої до її садиби території оперативники звернути увагу на свіжі сліди автомобільних шин. Як припустили розшуковці, саме на цьому автомобілі зловмисники могли вивезти викрадену тварину.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські за кілька годин встановили особу, яка вчинила крадіжку. Ним виявився 45-річний житель одного з сіл Конотопського району. Чоловік власною автівкою з причепом ще вночі приїхав до села, де проживає потерпіла. Вивів з її сараю корову, і, забивши тварину, намагався вивезти тушу до свого місця проживання. Проте дорогою його зупинили і затримали працівниками поліції».

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскарженим в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: