Гастролюючий цирк викликав скандал у Шостці

01.06.2019

У Шостку знову приїхав цирк.  31 травня, його почали встановлювати на головній площі міста по вулиці Свободи. Очевидці, мешканці міста почали лаятись з представниками цирку. Циркачів звинувачували в тому, що вони поставили машини якраз на тротуарі, впритул до будинку, поруч ще сміттєвий контейнер, пройти з дитячим візком або літній людині за фургоном стало проблематично.

Крім того, здаючи назад, один з автомобілів поламав гілки вікового дуба, який там росте. Обурило городян і те, що працівники цирку для установки хотіли бити дірки в асфальті, пошкоджуючи пішохідні доріжки. Біля одного з будинків, біля під’їзду, де розташоване Управління житлово-комунального господарства, встановили генератор. Його шум не сподобався мешканцям будинку.

Разом шосткинці звернулися до міської ради. До обурених городян вийшов головний архітектор міста Володимир Єфремов, стали з’ясовувати ситуацію.

— Проблема в тому, що в нашому місті немає єдиного встановленого місця для проведення таких заходів. Дозвіл на установку цирку у них є, але саму установку ніхто не проконтролював. Спочатку цирк збиралися розташувати далі, але їм сказали, що там поб’ють плити, вони зрушили на тротуар, перегородивши всі … В цілому такі розважальні позитивні заходи потрібні, але те, що у нас не передбачено для цього спеціально відведеного місця (в будинках, у яких розташовується цирк, адже є і люди похилого віку, і хворі, яким потрібен спокій), до уваги це ніхто не бере. В інших містах це впорядковано, а у нас людям це вже наболіло, — каже Олександр Сидоренко.

Крім того, був викликаний наряд поліції. Правоохоронці склали адміністративний протокол за порушення правил стоянки-парковки, пошкодження дерева. Автомобілі цирк перемістив, замість поламаної гілки обіцяли посадити нові дерева та сплатити штраф.

http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: