У Конотопі вночі сталася пожежа в двоповерховій будівлі

01.06.2019

1 червня о 2:10 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу двоповерхової будівлі, що не експлуатується, в м.Конотоп на вул. Прорізній. На гасіння направили черговий караул 12-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибутті на місце виклику вогнеборці встановили, що загорілась покрівля і перекриття на площі 300 кв. м. Оскільки пожежа відбувалась на висоті близько 9 м, довелось залучити пожежну автодрабину. Ускладнювало ситуацію те, що будівля обкладена цеглою, у середині була дерев’яна і знаходилася вже тривалий час у занедбаному стані. До речі, загоряння за даною адресою виникає вже  4-й раз. Тому для запобігання аварійних ситуацій ліквідація пожежі відбувалася ззовні будинку.

Щоб забезпечити безперебійну подачу води на гасіння автоцистерни направляли для дозаправки від пожежного гідранта, який знаходився на відстані близько 500 м. від місця пожежі. Для цього додатково залучили 2 добровільні пожежні команди місцевих підприємств.

Незважаючи на те, що ліквідовувати пожежу вогнеборцям довелось під проливним дощем, це не заважало інтенсивному горінню. О 5:20 вдалось локалізувати загоряння та зупинити подальше поширення вогню. Використавши близько 45 т води, о 7:00 пожежу повністю приборкали.

Всього на гасіння було залучено від Державної служби України з надзвичайних ситуацій 12 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки, від добровільних пожежних команд 4 чоловіка особового складу та 2 одиниці техніки.

Останнім часом в області все частіше почали спалахувати не експлуатуємі та занедбані споруди і будівлі. Так, у обласному центрі лише на вул. Миру рятувальники більше 10-ти разів ліквідовували загоряння двоповерхової будівлі, що тривалий час не експлуатується. Такі пожежі дійсно становлять проблему для пожежно-рятувальних підрозділів, оскільки на їх гасіння залучаються значні сили та засоби вогнеборців і витрачаються державні кошти, повідомляє Управління ДСНС України у Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: