У Шостці «розвели» жінку, яка хотіла поїхати на заробітки в Голландію

03.06.2019

У поліцію із заявою про шахрайство звернулась 40-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла, що знайшла на відомому інтернет-ресурсі оголошення про працевлаштування за кордоном, а саме — на заводі дитячого харчування в Голландії. Зв’язалась з автором оголошення, і він розповів всі подробиці майбутньої роботи. Але, за словами співрозмовника, за посередницькі послуги потрібно заплатити гроші, на що вона й погодилась.

Спочатку жінка відіслала посереднику копії своїх документів та заповнену анкету. Документи потрібні були для узгодження з роботодавцем. За кілька днів отримала відповідь від агента, що її кандидатура схвалена, а відтак знову потрібно перерахувати 120 євро на вказаний рахунок.

Виконавши й цю умову, вона отримала документи, які нібито підтверджували її працевлаштування. Тож за кілька днів, за вимогою агента, вона перерахувала таку ж суму на інший рахунок і у гривневому еквіваленті.

Виліт з країни на роботу був на призначений на кінець місяця, проте потрібно було сплатити ще й половину вартості квитка. Перерахувавши ще 180 євро, жінка вже очікувала призначеної дати вильоту. Але отримала повідомлення від агента, що виліт переноситься через труднощі з оформленням її документів. Після цього агент на зв’язок не виходив, а всі спроби жінки зв’язатися з ним результату не дали.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки афериста.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: