На Сумщині взято під варту «домушників»-гастролерів

03.06.2019

За клопотанням Конотопської місцевої прокуратури двом підозрюваним у квартирних крадіжках обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Мова йде про так званих крадіїв-гастролерів, які приїхали в м. Конотоп із Чернігівської області, та протягом одного дня встигли обікрасти дві квартири.

Із заявами про викрадення речей із квартир повідомили власники помешкання 28 травня 2019 року. Провівши ряд першочергових оперативно-розшукових та слідчих дій, правоохоронці через декілька годин встановили осіб, що скоїли обидва злочини. Ними виявились жителі Чернігівської області, яким 32 та 37 років. Речі, які вони поцупили з обох квартир, зловмисники збути не встигли, і мали їх при собі в момент затримання. Під тиском таких очевидних доказів затримані швидко зізналися у скоєному. При цьому пояснили, що квартири обирали випадково, дзвонили у двері і, якщо ніхто не відчиняв, підбирали ключ.

Обоє чоловіків вже мали проблеми із законом: один був раніше засуджений за наркозлочини, інший – за завдання тяжких тілесних ушкоджень, розбій та майнові злочини. Цього разу дії затриманих кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) КК України. Наразі поліція перевіряє їх на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

За скоєне підозрюваним загрожує до 6 позбавлення волі років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: