У Сумах відбувся третій випуск семінаристів

04.06.2019

4 червня відбувся третій випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

У рамках святкування у Пантелеймонівському храмі міста Суми звершені богослужіння пасхальним чином: напередодні – всенічне бдіння на честь святого праведного Іоанна Кронштадтського, в сам день свята – молебень з читанням акафіста святому праведному Іоанну Кронштадтському і Божественна літургія.

Богослужіння очолив ректор семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів та випускників у священному сані. Під час богослужіння було проголошено молитву за мир в Україні та подячна молитва з нагоди свята випуску. Всі студенти причастилися Святих Христових Таїн.

По завершенні богослужіння за традицією був зроблений загальний фотознімок.

Об 11.30 в актовій залі семінарії відбувся Випускний акт. Урочисте зібрання відкрив ректор семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій. Проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) зачитав звіт про результати екзаменаційної сесії перевідних і випускних іспитів. Секретар Педагогічної ради Трохимчук О.С. оголосив вітальне слово з нагоди третього випуску семінарії голови Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента.

З традиційним словом, яке вимовляють кращі випускники року, до присутніх звернулися архімандрит Серафим (Панкратов) і Федоришин Павло. На добру пам’ять в дар семінарії випускники піднесли богослужбове кадило.

На адресу випускників, а також всіх присутніх прозвучало напутнє слово Сумського Архіпастиря.

Наприкінці засідання пройшла традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи бакалавра богослов’я, направлення Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, посвідчення про хіротесію в читця, та на знак успішного завершення навчання і в благословення на подальше пастирське та церковно-парафіяльне служіння – пам’ятний подарунок книгу «Акафісти».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: