У Сумах під час ЗНО з історії двічі довелося викликати «швидку»

05.06.2019

Вчора майбутні абітурієнти складали зовнішнє незалежне оцінювання з історії України. У Сумській області працювало 28 пунктів тестування.

Дві з половиною години майбутні абітурієнти писали тестування. «Взагалі питання були не дуже складні, але траплялися такі, які задають на рівні олімпіад, загалом, як і в минулі роки, ЗНО було не те, що дуже просте, але його можна було спокійно виконувати», — говорить майбутній абітурієнт Богдан Лахмутов.

На цьому пункті тестування зафіксували стовідсоткову явку. Усі 257 зареєстрованих майбутніх абітурієнтів з’явилися та написали ЗНО. Загалом по області мали складати історію 6253 особи, 292 особи на пункти тестування не прийшли.

«Було виявлено два порушення процедури проведення, коли учасники мали при собі заборонені технічні засоби, під час загальної технологічної перерви вони були видалені з пункту тестування і позбавлені можливості проведення роботи над тестом. На жаль, були прикрі випадки з погіршенням стану здоров’я двох учасниць в окрузі місто Суми, коли на пункти викликалися швидка допомога і учасниці були доставлені до лікарні міста», — коментує кураторка Сумської області Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова.

«Бригади виїхали, надана була допомога і вони були доставлені в лікувальні заклади, їх стан не розцінюється як загрозливий для життя», — коментує керівниця служби медицини катастроф Галина Білоус.

Наразі майбутні абітурієнти здали ЗНО з математики, української мови та літератури, з іноземних мов та фізики. Наступне тестування відбудеться 6 червня. Тоді майбутні абітурієнти писатимуть ЗНО з біології.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: