На Сумщині 15-річну втікачку розшукав собака

05.06.2019

Із заявою про зникнення 15-річної доньки до поліції звернулась жителька одного з сіл Кролевецького району. Жінка розповіла: дівчина пішла з дому після сварки ще вчора, однак додому не повернулась. Спочатку вона самостійно розшукувала дитину у подружок та знайомих, однак, втративши надію на швидкий результат, звернулась за допомогою до правоохоронців.

На розшук дитини було орієнтовано особовий склад як Кролевецького відділення поліції, так і сусідніх підрозділів. Правоохоронці прочісували місцевість, опитували населення, перевіряли зупинки громадського транспорту, розважальні заклади та місце перебування молоді.

До пошуків долучилась команда кінологів Глухівського відділу поліції: старший інспектор Іван Капелько і молодший інспектор Валентина Солорєва з німецькою вівчаркою Греєм. Вони досить швидко знайшла місце поблизу садиби, де дівчина, скоріш за все, провела попередню ніч. «Оскільки пройшов певний час, і запаховий слід поволі слабшав, нам довелося досить непросто вести пошук, – коментує Іван Капелько, старший інспектор Глухівського відділу поліції. – Шлях, яким рухалась дівчина, пролягав складною місцевістю – переліски, луки, заболочені грунти. На сонячних місцинах запах губився, тож нашому Грею доводилось кілька разів відшукувати його і знову ставати на «слід». Врешті, за десять кілометрів від будинку, де проживає дівчинка з родиною, біля сусіднього села, наша група й знайшли «мандрівницю». Виявляється, дівчина просто заблукала, і, втративши орієнтування, вже кілька годин кружляла в лісопосадці, не знаючи, куди їй іти далі»

Майже одночасно з цією пошуковою групою до місця перебування дитини наспіла інша група, до складу якої входив інспектор ювенальної превенції. Під час телефонної розмови він дізнався у дівчини, в якому напрямку та збиралась йти з дому, і вів пошуки від сусіднього села, назустріч кінологам.

Відтак, на цю годину дівчина вже повернулася в коло родини. Говорить: злякалась, коли зрозуміла, що заблукала. І, звичайно, була рада бачити поліцейських, котрих сприйняла як рятівників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: