Кого ще обслуговуватимуть у Центрі учасників бойових дій в Сумах?

05.06.2019

Депутати міської ради внесли зміни до Положення про КУ «Центр учасників бойових дій», розширивши перелік категорій населення, котрі мають право обслуговуватись у цій установі.

На обслуговування у Центрі віднині мають право особи, котрі, хоча й не зареєстровані в межах об’єднаної територіальної громади міста Суми, але працюють в ОТГ на підприємствах, в установах чи організаціях різної форми власності і сплачують податок з доходів фізичних осіб до бюджету Сум.

Також дане право поширюється на АТОвців із числа військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, осіб начальницького і рядового складу Державної кримінально-виконавчої служби, інших утворених відповідно до законів України військових формувань на період проходження служби в межах об’єднаної територіальної громади міста Суми, учасників війни, статус яким встановлено у відповідності до пункту 13 ст. 9 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», осіб з інвалідністю внаслідок війни.

До затвердженого раніше переліку додали також добровольців, які перебували безпосередньо в районах проведення АТО, волонтерів, котрі доправляли вантажі на Схід України, постраждалих учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих і померлих учасників антитерористичної операції.

Нарівні з вищевказаними категоріями, право на обслуговування мають і члени сімей отримувачів послуг, до яких належить один із подружжя, неповнолітні діти, повнолітні діти, які мають статус особи з інвалідністю, батьки військовиків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: