Через жахливу зливу селяни на Глухівщині заново пересаджуватимуть городи

06.06.2019

В Уздиці Глухівського району селянам, чиї городи постраждали від зливи, планують відшкодовувати втрати від стихії.

Пройшло майже два тижні після жахливої зливи, а люди до сих пір розгрібають наслідки. Городи так затягло мулом, що врятувати культури з-під нього вже не можна. У когось постраждало 2 сотки, а у когось – 20. Як говорить Уздицький сільський голова Олександр Дадаков, найбільше збитків у 9 дворів.

– В Уздиці такий рельєф, що після великої зливи вода з мулом з бугрів текла в село. Залило вулицю Петрусів Яр, а найбільше – Шавевщину. Вода місцями піднялась до метра, а мулу нанесло сантиметрів по 20, – повідомляє голова.

Якраз коли Уздицю залило по пояс водою, з пасовиська повертались корови. То тваринам місцями довелось перепливати затоплення. Благо, ніхто з людей, ні їх домівки, ні домашняя птиця та скотина не постраждали. Щоб селяни могли вільно пересуватись селом, на допомогу їм долучились Глухівський ДЕД та «Агроінвест», чия техніка розчистила дороги від нанесеної грязюки.

Представники сільради обстежили постраждалі угіддя. Загалом, за словами О. Дадакова, сильно замулило близько гектара людських городів. На сесії сільської ради було вирішено, що постраждалим сім’ям будуть компенсувати по 100 гривень за сотку. Ці гроші розраховані на покриття збитків за посадковий матеріал. Чи зможуть селяни оперативно заново посадити свої городи – поки невідомо, бо всюди великий шар мулу, який треба кудись вивозити.

Нагадаємо, злива була ввечері 25 травня. Крім Уздиці, велика вода прийшла в Некрасове, Полошки, але таких жахливих наслідків не спричинила.

https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: