Заштовхали підприємця в авто і вивезли в ліс: злочинців затримали через рік

06.06.2019

Сумські правоохоронці розкрили резонансний злочин. Ідеться де про подію, що сталась 25 квітня 2018 року. Тоді четверо осіб у м. Кролевець на «Audi Q7» темно-синього кольору під’їхали до будинку місцевого 42-річного чоловіка. Коли той вийшов, нападники представившись правоохоронцями, заштовхали чоловіка в авто, вивезли його в ліс та вимагали передати їм всі належні в нього кошти. Зловмисники зателефонували дружині потерпілого, щоб вона передала кошти, однак жінка повідомила, що вже викликала поліцію та заявила про викрадення чоловіка.

Зрозумівши, що їх вже розшукують, нападники залишили потерпілого зв’язаним у лісі, а самі, перевдягнувшись та спаливши одяг, поїхали в невідомому напрямку. Протягом року правоохоронці провели низку слідчих (розшукових) дій з метою встановлення осіб зловмисників та їх місцеперебування.

За результатом проведеної роботи в четвер, 6 червня 2019 року, у м. Одеса правоохоронцями Сумщини затримано двох нападників, які скоїли зазначений злочин. Один із затриманих – одесит, інший уродженець Глухова, однак останнім часом проживає в м. Одеса. Чоловікам 29 та 25 років. 

Наразі за місцем проживання затриманих проводяться обшуки, після чого їх транспортують з м. Одеса у м. Суми, де буде вирішено питання про обрання їм запобіжних заходів. Прокурор та слідчий наполягатимуть на їх триманні під вартою. За скоєне затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Прокуратура вже погодила повідомлення про підозру нападникам за ч. 2 ст. 146 (викрадення людини) та ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України. 

Досудове слідство триває, встановлюються місцезнаходження іще двох нападників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: